۱۴ تیر ۱۴۰۳
بلیچینگ دندان چیست و چرا از آن استفاده کنیم؟ترمیم دندان شیری با کامپوزیت : عوارض + مراحل
توجه به سلامت دندان شیری همانند دندانهای دائمی از اهمیت ویژهای برخوردار است. پر کردن و ترمیم دندانها میتواند با مواد مختلفی انجام شود که یکی از آنها کامپوزیت است. این ترکیب با توجه به عوامل مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. با ما در این مقاله همراه باشید تا بیشتر درباره ترمیم دندان شیری با کامپوزیت آشنا شوید.
اهمیت ترمیم دندان شیری
برخی از والدین بر این باورند که از آنجایی که دندانهای شیری پس از مدتی خود به خود از بین میروند و به جای آنها دندانهای جدیدی تشکیل میشود، نیازی به مراقبت ندارند. اما این باور غلط بوده و تخریب و عدم توجه به سلامت دندان شیری تأثیر مستقیمی بر سلامت دندان دائمی کودک خواهد داشت. در نتیجه نیاز است با بررسیهای مداوم و آموزش بهداشت دندان به کودک، سلامت و زیبایی دندان او را تضمین نمایید.
ترمیم دندان بدون نیاز به بیهوشی
یکی از نکات بسیار مهم در درمان دندانهای کودکان استفاده حداقلی از مواد بیهوشی است. بسیاری از کودکان ممکن است از محیط دندانپزشکی ترس داشته باشند و در حین درمان، همکاری لازم را با دندانپزشک نداشته باشند. این امر سبب میشود که برخی از والدین به سمت انتخاب خدمات دندانپزشکی با بیهوشی بروند. باید توجه داشت که استفاده از چنین موادی تأثیر مخربی بر روی سلامت عمومی کودک خواهد داشت. در مرکز دندانپزشکی بلویتا، تلاش بر این است که با فراهم کردن محیطی مفرح و سرگرمکننده اضطراب فرزند شما از خدمات دندانپزشکی را کاهش دهیم و بدون نیاز به بیهوشی به درمان دندان آنها بپردازیم.
کامپوزیت چیست؟
جهت پر کردن و ترمیم خرابی و پوسیدگی دندانهای شیری، از مواد مختلفی استفاده میشود، از جمله کامپوزیت و آمالگام. آمالگام یک آلیاژ نقرهای رنگ است که دوام بسیار زیادی بر روی دندان دارد. در حالی که کامپوزیت رنگی شبیه به دندان طبیعی داشته و در نتیجه برای ترمیم دندانهایی که قابل دید هستند، مناسبتر است. انتخاب و استفاده از هر یک از این ترکیبات باید با توجه به نظر دندانپزشک انجام شود.

مراحل ترمیم دندان شیری با کامپوزیت
آشنایی با مراحل ترمیم دندان شیری سبب میشود که آگاهی بیشتری نسبت به درمان دندان فرزند خود داشته باشید و در نتیجه بهتر بتوانید مراقبتهای مورد نیاز را انجام دهید. مراحل ترمیم دندان در ادامه آورده شده است.
مرحله یک
اولین قدم برای پرکردن کامپوزیت یا هر روش ترمیم دندان لازم است که کودک احساس آرامش و راحتی داشته باشد. به این منظور تیم پزشکی بلویتا ارتباط مناسبی با فرزند شما برقرار میکنند تا بتوانند او را برای درمان آماده نمایند. هنگامی که کودک با محیط دندانپزشکی آشنا شد و دلهره او کاهش پیدا کرد، گام بعدی استفاده از مواد بیحس کننده جهت به حداقل رساندن احساس درد در کودک است. این داروها به سرعت اثر کرده و کودک هیچ دردی را در طول درمان تجربه نخواهد کرد.
مرحله دو
در این مرحله لازم است بافت پوسیده با استفاده از مته دندان برداشته شود. این امر معمولاً فقط چند دقیقه طول میکشد و کودک شما فشار مته را احساس نخواهد کرد. برای کاهش توجه کودک به صدای مته از آهنگها یا انیمیشنهای موردعلاقه و مناسب کودکان استفاده میشود. هنگامی که تمام بافت پوسیده برداشته شد و حفره شکل گرفت، یک مایع اسیدی در حفره قرار میگیرد تا لایههای مینا و عاج را زبر کند. این موضوع باعث میشود که کامپوزیت به راحتی با ساختار طبیعی دندان پیوند قوی برقرار کند. اسید با آب شسته شده و دندان کاملاً خشک میشود.
مرحله سه
در اینجا، کامپوزیت بر روی دندان قرار میگیرد. هنگامی که کامپوزیت برای اولین بار استفاده میشود، مانند یک ژل نرم است. این امر به کامپوزیت اجازه میدهد تا به طور کامل داخل حفره به وجود آمده را پر کند و یک پیوند محکم با ساختار طبیعی دندان برقرار نماید تا از پوسیدگی آن در آینده جلوگیری کند. سپس هر لایه از کامپوزیت در محل خود با استفاده از نوری مخصوص مستحکم میشود. به طور کلی، سفت شدن هر لایه حدود 1 تا 2 دقیقه طول میکشد و برای بیشتر پرکنندههای کامپوزیت حدود 3 لایه مورد نیاز است. لایه نهایی به گونهای صیقلی میشود که به طور یکپارچه با بقیه دندان کودک یکپارچه شود. کل فرایند ترمیم دندان شیری با کامپوزیت حدود یک ساعت طول میکشد.
فواید ترمیم دندان شیری با کامپوزیت
استفاده از کامپوزیت برای ترمیم و از بین بردن پوسیدگی دندان شیری فواید زیادی دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.
- استحکام ساختار دندان و فک کودک
- بهبود ظاهر دندان کودک
- تأثیر مثبت در تکلم و غذا خوردن کودک
- تضمین سلامت دندانهای دائمی
عوارض ترمیم دندان شیری با کامپوزیت
اگرچه ترکیبات پرکننده دندان عموماً عوارض خاصی برای کودک نخواهند داشت و ایمن تلقی میشوند، اما یکی از عوارض احتمالی آنها واکنشهای آلرژیک کودک به آنها است. در این حالت دندانپزشک باید سابقه پزشکی بیمار را مورد توجه قرار دهد و در صورت تشخیص هرگونه تداخل، از روشهای جایگزین استفاده نماید.

مراقبتهای موردنیاز پس از ترمیم دندان
پس از ترمیم دندان شیری لازم است برای مدت زمان کوتاهی برخی از موارد مراقبتی را رعایت نمایید تا کامپوزیت به درستی در دندان قرار گیرد. برای مثال لازم است:
- جهت جلوگیری از وارد شدن آسیب به لب و لثهها بهتر است کودکان رژیم غذایی خود را با مواد غذایی سرد و نرم شروع کنند.
- از مصرف مواد رنگی مانند چای اجتناب نمایید.
- اگر کودک شما پس از ترمیم با مصرف آب سرد یا گرم احساس درد یا حساسیت کرد، این موضوع طبیعی است و پس از گذشت چند روز بهبود مییابد.
- اگر پس از گذشت ۲۴ ساعت احساس بلندی، تیزی و زبری در محل تحت درمان وجود داشت، به دندانپزشک مراجعه کنید.
- بهتر است کودکان تا مدتی از خوردن مواد غذایی اجتناب کنند، چرا که به علت بیحسی امکان آسیبدیدگی لب و گونهها وجود دارد.
هزینه ترمیم دندان شیری با کامپوزیت
هزینه ترمیم دندان شیری با توجه به میزان پوسیدگی و تعداد دندانهای نیازمند درمان متفاوت خواهد بود. شما میتوانید برای اطلاع دقیق از تعرفه خدمات دندانپزشکی این مرکز، با شماره تماسهای درج شده بر روی سایت تماس حاصل فرمایید.
کلام آخر
اهمیت به سلامت دندان شیری همانند دندان اصلی باید مورد توجه والدین قرار گیرد. ترمیم دندان کودکان میتواند با ترکیبات متفاوتی انجام شود. یکی از این مواد کامپوزیت است که رنگی شبیه به رنگ طبیعی دندان داشته و درنتیجه تأثیر زیادی بر زیبایی و اعتماد به نفس کودک خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید