• aparat
جراحی نسج نرم

جراحی نسج نرم چیست و چه کاربردی دارد؟

جراحی نسج نرم (dental soft tissue surgery) یکی از روش‌های درمانی است که برای ترمیم و بازسازی بافت‌های نرم بدن استفاده می‌شود. این روش، در زمینه‌های مختلف پزشکی مانند: جراحی پلاستیک، جراحی زیبایی، دندان‌پزشکی، جراحی عمومی و حتی درمان زخم‌ها و شکستگی‌ها استفاده می‌شود. در این مقاله، به معرفی جراحی نسج نرم و کاربردهای آن پرداخته خواهد شد.

جراحی نسج نرم

جراحی نسج نرم چیست؟

جراحی نسج نرم به جراحی بر روی بافت‌های نرم دهان گفته می‌شود. بافت‌های نرم دهان شامل زبان، لثه، لب و گونه‌ها می‌شود. این جراحی در مواردی مانند وجود ریشه در لثه، افزایش حجم لثه یا ترمیم آن انجام می‌شود. عمل بافت نرم برای برداشتن کیست مخاطی یا موکوسل که به صورت یک برآمدگی حاوی مایع روی لب یا داخل دهان ایجاد می‌شود، نیز انجام می‌شود. کلینیک دندانپزشکی بلویتا با دندانپزشکان با حرفه‌ای و مجرب با جراحی بافت نرم دندان، سلامت دندان و لثه را برای شما به ارمغان می‌آورد. در برخی موارد، بازسازی بافت نرم برای قرار دادن مناسب ایمپلنت ضروری است. به این دلیل ما با افزایش میزان لثه فیبری، ایمپلنت‌ها را ثابت می‌کنیم.

در مورد انواع جراحی دندان نیز بخوانید!

انواع جراحی نسج نرم

عمل بافت نرم دندان، انواع مختلف و گوناگونی دارد. هر کدام از انواع مختلف این جراحی کاربردهای خاص خود را دارند. برخی از رایج‌ترین درمان‌ها در جراحی بافت نرم عبارتند از:

  • فرنکتومی: که به عنوان جراحی فرنولوم شناخته می‌شود، نوعی جراحی کم تهاجمی است که برای اصلاح مشکلات فرنولوم‌های لبی و زبانی استفاده می‌شود.
  • سیستکتومی: این روش جراحی شامل برداشتن کامل کیست با جراحی و سپس مهر و موم شدن زخم است. پس از برش مخاط، کیسه کیستیک به طور کامل برداشته می‌شود.
  • جراحی پلاستیک پریودنتال: این نوع جراحی‌ها، مانند جراحی لثه یا افزایش طول تاج، مداخلاتی هستند که برای اصلاح رشد آناتومی دهان و در نتیجه زیباتر شدن ظاهر دندان‌ها و لبخند انجام می‌شوند.
  • بیوپسی: روشی که برای برداشتن نمونه‌ای از بافت یا سلول از بدن برای تجزیه و تحلیل بعدی در آزمایشگاه انجام می‌شود.
  • بازسازی بافت: جایگزینی بافت‌های آسیب دیده یا حتی مرده با سایر بافت‌های جدید که همان عملکرد بافت اصلی را دارند.

اقدامات قبل از جراحی نسج نرم

اول از همه، دانستن نام هر دارویی که مصرف می‌کنید برای متخصصان ما مهم است. نام دارو را می‌توانید روی پاکت نسخه یا دارو پیدا کنید. همچنین شما باید در مورد بیماری‌هایی که در حال حاضر از آن رنج می‌برید، به ما اطلاع دهید. بیماری‌های سیستمیک مختلف مانند: فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های کبدی، بیماری‌های روانی، بیماری‌های عصبی و بیماری‌های چشمی که در نگاه اول بی‌ارتباط با دندانپزشکی به نظر می‌رسند. احتمال دارد که این بیماری‌ها علت مستقیم بیماری بافت نرم دهان باشند. اگر قبل از مراجعه به کلینیک ما در کلینیک دندانپزشکی دیگری تحت درمان قرار گرفته اید، بهتر است که به ما بگویید که چه داروهایی استفاده کرده‌اید و پزشک چه تشخیصی داده است. علاوه بر این، اطلاعات مختلف تصویربرداری مانند: تصاویر اشعه ایکس، سی تی، ام آر آی و همچنین آزمایش خون نیز در برخی شرایط برای شما توصیه می‌شوند.

مراحل جراحی نسج نرم

مراحل جراحی نسج نرم

مانند هر پروسه درمانی دیگر، جراحی بافت نرم نیز مراحل مخصوص به خود را دارد. دانستن این مراحل به شما کمک می‌کند با اطمینان خاطر بیشتر و ترس کمتر برای جراحی آماده شوید یا تصمیم به انجام جراحی بگیرید. مراحل مختلف این جراحی عبارتند از:

  • مشاوره و آماده‌سازی اولیه
  • بیهوشی
  • انجام جراحی نسج نرم

مشاوره و آماده‌سازی اولیه

ما در کلینیک دندانپزشکی بلویتا، بیمار را برای یافتن علت آسیب شناسی، شناسایی موارد منع جراحی و ارزیابی وضعیت فعلی حفره دهان معاینه می‌کنیم. همچنین در صورت لزوم از اشعه ایکس برای تشخیص شرایط بیماری استفاده می‌کنیم.

بیهوشی

جراحی دندان شامل استفاده از چندین نوع بیهوشی است. ممکن است از یک متخصص بیهوشی دعوت شود تا آن را انتخاب کرده و مشاوره دقیق ارائه دهد. ما در بلویتا جراحی دندان را بدون استفاده از بیهوشی عمومی انجام می‌دهیم.

انجام جراحی نسج نرم

انجام عمل بر روی بافت نرم برای دندان عقلی که در لثه مرفون یا پنهان شده، شامل برداشتن بخشی از لثه برای خارج کردن دندان است. این کار به چند روش انجام می‌شود: روش تونلی، تکنیک پچ، استفاده از اتوگرافت و فرنولوپلاستی. برای تشریح بافت معمولا از لیزر استفاده می‌شود که خونریزی را به حداقل می‌رساند و شرایط ضد عفونی فوری را فراهم می‌کند.

بخیه زدن و ضدعفونی کردن

در مرحله آخر، بعد از تمام شدن جراحی، محل جراحی با استفاده از بخیه بسته می‌شود. بخیه‌های استفاده شده در جراحی بافت نرم، معمولا قابل جذب هستند، اما در برخی شرایط بسته به تشخیص جراح از بخیه‌های غیر قابل جذب استفاده می‌شود. همچنین، در این مرحله قبل و بعد از بخیه، محل جراحی به صورت کامل ضدعفونی می‌شود.

پس از اتمام درمان چگونه باید از خودم مراقبت کنم؟

ما به شما توصیه می‌کنم حتی اگر درمان شما کامل شده، بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و عادات سبک زندگی را که به عنوان علت بیماری شناسایی شده‌اند درست کنید. عوامل عفونی موجود در حفره دهان، ورود غذا به دهان، سیگار، الکل، غذاهایی که باعث خشکی دهان می‌شوند و حتی رژیم غذایی بر مخاط دهان تاثیر می‌گذارند. بهتر است تا ۳ هفته بعد از جراحی بافت نرم، مخصوصا پیوند بافت لثه، غذاهای نرم بخورید. جدا از رعایت این موارد، بهتر است که به مدت ۳ الی ۶ ماه، توسط دندان پزشک ویزیت شوید.

کلام پایانی

جراحی بافت یا نسج نرم، شامل روش‌های مختلف است که هرکدام در شرایط خاصی انجام می‌شوند. این جراحی معمولا برای جراحی دندان عقل در شرایطی که در لثه گیر کرده انجام می‌شود، اما برخی شرایط دیگر مانند پیدا بودن ریشه دندان در لثه و کیست‌های بزاقی نیز با استفاده از این روش درمان می‌شوند. این عمل مانند هر جراحی دیگری نیاز به انجام برخی آزمایش‌های تشخیصی و اقدامات آماداه‌سازی دارد و شامل مراحل مختلفی می‌شود. از جمله مراحل آن بیهوشی است که ما در بلویتا جراحی‌های دندان را بدون استفاده از بیهوشی انجام می‌دهیم.

سوالات متداول

چه زمانی برای پیوند بافت لثه باید به پزشک مراحعه کنیم؟

در صورت مشاهده علائم غیرعادی بعد از جراحی، مانند: خونریزی که پس از اعمال فشار به مدت ۲۰ دقیقه متوقف نمی‌شود. همچنین زمانی که درد، تورم و کبودی بیشتر از چیزی که دندانپزشک شما گفته است، باشد.

هزینه پیوند بافت لثه چقدر خواهد بود؟

بسیاری از شرکت‌های بیمه دندان بخشی از هزینه پیوند لثه را پرداخت می‌کنند. اگر بیمه ندارید، هزینه جراحی لثه به میزان کار در حال انجام بستگی دارد. با دندانپزشک خود صحبت کنید تا از هزینه‌های خود مطلع شوید.

  • شبکه های اجتماعی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *