• aparat
جراحی دندان کودکان

جراحی دندان کودکان چگونه انجام می‌شود؟

جراحی دندان کودکان شامل روش‌های مختلفی می‌شود که به صورت تخصصی برای کودکان در نظر گرفته می‌شوند. جراحی دندان کودکان می‌تواند شامل جراحی‌های ساده مانند کشیدن دندان و جراحی‌های پیشرفته‌تر و پیچیده‌تر مناسب نیازهای کودکان شود. ما در ادامه مقاله به توضیح جراحی دندان کودکان و روش‌های مختلف انجام این عمل پرداخته‌ایم.

جراحی دندان کودکان چیست؟

جراحی دندان کودکان به روند انجام جراحی دندان‌های آسیب دیده با استفاده از بی حسی و بدون بیهوشی گفته می‌شود. این نوع از جراحی به کودک شما این امکان را می‌دهد که حین عمل جراحی متوجه هیچ نوع دردی نشود و همچنین به پزشک این امکان را می‌دهد که بدون آسیب رسیدن به کودک جراحی دندان را به درستی انجام دهد. به طور معمول حین جراحی دندان، کودکان قادر به تحمل درد، ثابت نشستن و همکاری با دندانپزشک نیستند. در مجموعه تخصصی بلویتا ما افتخار این را داریم که دندان‌های کودک شما را با راحتی کامل و بدون هیچگونه درد و بیهوشی جراحی کرده و دوباره لبخند را روی لب های کودکتان بنشانیم.

انواع جراحی دندان کودکان

جراحی دندان کودکان انواع مختلف و گسترده‌ای دارد که شامل روش‌های ساده و روش‌های پیچیده و تخصصی است. این روش‌های جراحی شامل خارج کردن دندان شیری بیش از حد باقی مانده که باعث آسیب رسیدن به دندان‌های دائمی می‌شوند است. این نوع از جراحی همچنین می‌تواند در حوزه‌های پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر مانند آسیب‌های دندانی و ناهنجاری‌های گسترش یافته نیز استفاده شود. ما در ادامه مقاله به توضیح انواع روش‌های جراحی دندان کودکان پرداخته‌ایم.

پالپوتومی و پالپکتومی

عمل پالپوتومی و پالپکتومی شامل درمان آسیب دیدگی یا پوسیدگی پالپ دهان می‌شوند. پالپوتومی به حذف کردن بخشی از پالپ دندان گفته می‌شود در صورتی که پالپکتومی شامل حذف کامل پالپ از دندان است.

جراحی کشیدن دندان

گاهی اوقات دندان آسیب دیده، دندان با پوسیدگی شدید یا دندانی که سبب فشار به دندان‌های دیگر می‌شود نیاز به جراحی برای کشیدن دارد تا سلامت دهانی کودک تأمین شود.

نگه دارنده فضا دندان برای کودکان

زمانی که دندان شیری کودک زودتر از زمان موعد بیفتد پزشک از نگه دارنده فضا دندان برای کودک استفاده می‌کند تا فضای کافی برای رشد دندان دائمی تأمین شود.

درمان آسیب‌های دندانی

درمان آسیب‌های دندانی شامل ترمیم دندان شکسته، جابه‌جاشده یا افتاده براثر آسیب است. این نوع از آسیب‌های دندانی میان کودکان بسیار رایج هستند.

احتیاط‌های لازم برای جراحی دندان کودکان

در نظر گرفتن راحتی فیزیکی و روانی کودکان برای جراحی دندان مورد مهمی است. احتیاط‌های لازم برای جراحی دندان کودکان شامل در نظر گرفتن روش بی حسی و تکنیک‌های مختلف برای کم کردن درد و استرس هنگام جراحی است. هدف از این احتیاط‌ها انجام درست جراحی و اطمینان از تجربه خوب کودکان از جراحی است.

چرا جراحی دندان کودکان انجام می‌شود؟

دلایل انجام جراحی دندان کودکان به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل می‌توانند شامل بهبودی سلامت دهانی کودک، رشد درست دندان دائمی و پیشگیری از مشکلات احتمالی دهان شوند. جراحی زودهنگام می‌تواند از مشکلات احتمالی آینده کودک جلوگیری کند. این مورد نشان از اهمیت مراقبت از دهان و دندان دارد. درک اهمیت دلایل انجام جراحی دندان کودکان مورد مهمی برای والدین است.

انواع داروهای آرام‌بخش و بی حسی برای جراحی دندان کودکان

برای جراحی دندان کودکان داروهای مختلفی وجود دارد که شامل داروهای بی حسی و آرام‌بخش می‌شوند، استفاده از این داروها برای راحتی کودکان و درست انجام شدن جراحی اهمیت بالایی دارد. در ادامه مقاله هریک از این داروها را نام برده و توضیح می‌دهیم:

  • بی‌حسی موضعی: برای بی حس کردن بخش خاصی از دهان استفاده می‌شود.
  • آرام‌بخش‌های خوراکی: از این نوع آرام‌بخش به شکل خوراکی استفاده می‌شود.
  • آرام‌بخش داخل وریدی: این نوع از آرام‌بخش تاثیر عمیقی دارد و از طریق تزریق داخل رگ اعمال می‌شود.

مراقبت‌های بعد از جراحی دندان کودکان

پس از جراحی دندان کودکان مراقبت‌هایی وجود دارد که به بهبودی کامل و سریع کمک می‌کنند. روند بهبودی به نوع جراحی بستگی دارد؛ اما مراقبت‌های کلی وجود دارند که ما در ادامه مقاله به توضیح هریک از آنها خواهیم پرداخت.

مدیریت درد

امکان دارد کودک شما پس از، ازبین‌رفتن اثر بی‌حسی مقداری ناراحتی و درد را تجربه کند. در این مواقع دندانپزشک می‌تواند مسکن تجویز کند. استفاده درست و به اندازه  مسکن اهمیت بالایی در کم کردن درد کودک دارد. 

رژیم غذایی

برای اینکه محل جراحی تحریک نشود حتماً از مایعات و غذاهای نرم استفاده کنید. مواردی مانند ماست، پوره سیب و اسموتی سبزیجات گزینه‌های خوبی هستند. از خوردن غذاهای داغ، تند یا سفت برای چند روز پس از جراحی خودداری کنید.

بهداشت دهان و دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از عفونت بسیار مهم است. با این حال هنگام مسواک زدن و استفاده از نخ دندان مراقب ناحیه جراحی باشید. پزشک متخصص امکان دارد برای روند بهبودی پس از جراحی دهان‌شویه تجویز کند.

محدود کردن فعالیت‌های روزانه

استراحت و کم کردن فعالیت‌های مازاد روزانه پس از جراحی می‌توانند به روند بهبودی و کاهش تورم محل جراحی کمک کنند.

تورم و کبودی پس از جراحی

کبودی و تورم تا ۴۸ ساعت پس از جراحی رایج است. استفاده از کمپرس سرد می‌تواند به کاهش تورم کمک کند. اگر تورم و کبودی محل جراحی کودکتان به‌مرورزمان وخیم‌تر شدند حتماً به پزشک متخصص اطلاع دهید.  

معاینه منظم پس از جراحی

حتماً پس از جراحی به طور منظم به پزشک متخصص مراجعه کنید. این معاینه‌ها می‌توانند به تشخیص مشکلات و نگرانی‌ها کمک کنند.

پیشگیری از مشکلات دهان و دندان

مراقبت‌های پیشگیری کننده از مشکلات دهان و دندان نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات دهان و دندان دارد. با برداشتن قدم‌های خلاقانه از بسیاری از مشکلات دهانی و دندانی می‌توان پیشگیری کرد. عادت‌های تاثیر گذار مراقبتی در کنار معاینه‌های مرتب به پزشک می‌توانند سلامت دهان و دندان کودکان را تضمین کنند. در ادامه مقاله به تعدادی از این عادت‌های مراقبتی می‌پردازیم.

معاینات منظم پزشکی

حتماً هر ۶ ماه برای کودک خود معاینات منظم را در نظر بگیرید. این معاینات برای تشخیص و درمان مشکلات احتمالی دهان و دندان کودک بسیار مهم هستند.

مسواک زدن و استفاده از نخ دندان

حتماً به کودک خود یادآوری کنید که روزی دوبار دندان‌های خود را با خمیردندان‌های دارای فلوراید مسواک بزند و به صورت روزانه از نخ دندان استفاده کند.

رژیم متعادل و محدود کردن استفاده از قند

یک برنامه غذایی متعادل می‌تواند برای سلامت دهان و دندان حیاتی باشد. حتماً اطمینان حاصل کنید که کودک شما روزانه میزان کافی از مواد مغزی را دریافت کند، این مواد مغزی شامل میوه‌ها، سبزیجات، دانه‌های روغنی، مواد پروتئینی و لبنیات هستند. استفاده از مواد قندی را برای کودک خود محدود کنید؛ زیرا مواد غذایی با قند بالا می‌توانند باعث پوسیدگی دندان شده و به سلامت دندان آسیب بزنند.

فلوراید درمانی

فلوراید می‌تواند مینای دندان را تقویت کرده و از پوسیدگی جلوگیری کند. پزشک طی معاینه‌های مختلف امکان دارد داروهای حاوی فلوراید را تجویز کند. حتماً در مورد میزان درست فلوراید مورد استفاده کودک خود از پزشک مشورت بگیرید.

درمورد فلورایدتراپی کودکان بدون بیهوشی بخوانید!

روکش دندان

روکش‌های دندان لایه‌های مراقبتی هستند که به لایه در حال جوییدن دندان اعمال می‌شوند و می‌توانند از ایجاد حفره دندان جلوگیری کنند.  روکش‌های دندان توسط عمل بدون درد روی دندان اعمال می‌شوند که می‌توانند از دندان در برابر پوسیدگی مراقبت طولانی مدت داشته باشند.

کلام پایانی

جراحی دندان کودکان عمل بسیار مهم و حساسی است که نیاز به دقت و ظرافت بالایی دارد و توسط روش‌های مختلفی مانند درمان آسیب های دندانی و پالپ درمانی انجام می‌شود، سعی کنید برای معاینه و جراحی به مراکز تخصصی مراجعه کنید و مراقبت‌های پس از عمل را طبق دستور پزشک متخصص رعایت کنید. در مجموعه تخصصی بلویتا این تخصص ماست که به بهترین شکل به دندان کودکان رسیدگی کنیم و از راحتی کودک شما حین جراحی اطمینان حاصل کنیم.

  • شبکه های اجتماعی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *